5 enkle tips til hvordan du kan unngå kredittkortgjeld og ha et sunt forhold til ditt kredittkort. Ved å følge disse tipsene reduserer du sannsynligheten for at du havner i kredittkortgjeld i utgangspunktet.

01 – Ha en buffer

Har man en større uforutsett utgift er det mange som benytter seg av kredittkortet for å dekke kostnaden. Selv om man tidligere hadde god kontroll over kredittkortbruken, kan en slik utgift velte de vanlige rutinene man hadde. Ved å ha en sparebuffer tilgjengelig kan du unngå å bruke kredittkortet på slike utgifter.

02 – Kjøp bare hva du har råd til

Unngå tabben ved å kjøpe ting på kreditt som du egentlig ikke har råd til. Ved å jobbe litt med din egen impulskontroll kan du slippe å havne i kredittkortgjeld etter shoppingen. Det finnes flere huskeregler, «hvis du ikke kan ha råd til to, har du ikke råd til en», eller, «hvis du ikke kan kjøpe kontant, kan du ikke kjøpe den».

Det viktigste rådet for å unngå slike impulskjøp er uansett å legge varene(e) ned igjen og tenke over handelen i 24 timer før du kjøper.

03 – Ha kontroll på forfallsdatoer

Ved å betale kredittkortet ned hver måned til forfallsdato unngår du kredittkortgjeld. Havner man først etter med betalingene vil det bli vanskeligere å komme ovenpå igjen.

04 – Betal ned kredittkortet

De fleste kredittkort har en åpen linje med rentefri kreditt i 30 til 45 dager, hvis du betaler ned hva du har kjøpt på kredittkortet i denne perioden unngår du renter på saldoen. Dette betyr også at du bare kan kjøpe det du har råd til å betale ned hver måned.

05 – Begrens antall kredittkort

Jo flere kredittkort du har, jo bedre selvkontroll må man ha. Unngå derfor å ha flere kredittkort til å begynne med. Øv i starten med ett kredittkort og en lav kredittramme, etterhvert kan du begynne å utnytte fordelene som de forskjellige kredittkortene gir.

Kategorier: Artikler